Aktualitātes

Pievienots: 22.02.2021

Turpinās būvdarbi Cesvaines pilī

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Cesvaines novada dome un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli. 

Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020.gadam līdzfinansē Eiropas Savienība, Latvijas Republika un Krievijas Federācija. Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam finansiāli atbalsta vienotas pārrobežu attīstības aktivitātes ar mērķi uzlabot reģionu konkurētspēju, izmantojot to potenciālu un atrašanās priekšrocības krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju. Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam finansiāli atbalsta vienotas pārrobežu attīstības aktivitātes ar mērķi uzlabot reģionu konkurētspēju, izmantojot to potenciālu un atrašanās priekšrocības krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju. Programmas mājas lapa ir www.latruscbc.eu Par lapas saturu pilnībā atbild Cesvaines novada dome un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli. Kopējais projekta budžets ir 3 466 666,67 EUR. Projekta līdzfinansējums no Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam ir 3 120 000 EUR.

 

Neskatoties uz ārkārtas situāciju valstī, Cesvaines pilī turpinās vērienīgi pārbūves un restaurācijas 3. kārtas būvdarbi.

Šobrīd pagrabstāvā ir gandrīz pabeigti kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas izbūves darbi, kā arī apkures un elektroinstalācijas darbi. Uzsākta siltumizolācijas ieklāšana uz grīdām pagrabā.  Izgatavoti pagraba logi, bet to uzstādīšana tiks veikta vēlāk. Turpinās darbs pie izbūvējamā lifta ierīkošanas tehniskajām prasībām. Semināru telpā tiek veikta sienu špaktelēšana. Pilī līdz šim bija tikai krāšņu apkure, bet turpmāk tiks pieslēgta centrālā apkure, tādēļ rūpīgi tiek izvērtēts krāšņu esošais stāvoklis un lemts par to restaurāciju vai demontāžu.

Objektā nodarbināti vidēji 15 strādnieki.

Būvdarbu rezultātā gan pils otrajā stāvā, gan arī pils pirmajā stāvā un cokolstāvā plānots atjaunot tās telpas, kas saistītas ar konferenču zāles funkciju nodrošināšanu. Daļēji tiks izbūvēta apkures sistēma, ūdensvada un kanalizācijas sistēma, kā arī uzlabota ugunsdzēsības automātiskā signalizācija un apsardzes signalizācija. Konferenču zāles funkciju nodrošināšanas nolūkā, un vienlaikus domājot arī par vides pieejamības uzlabošanu ēkā, šajā būvdarbu kārtā paredzēts izveidot jaunu ieeju ēkas cokolstāvā, vienlaikus gar ēkas austrumu korpusa rietumu fasādi izbūvējot uzbrauktuvi-nobrauktuvi (pandusu). Vides pieejamības uzlabošanai pilī plānots iebūvēt liftu. Saistībā ar iepriekš minētajiem darbiem, plānots veikt pieguļošās teritorijas labiekārtošanas darbus, ierīkojot jaunu celiņu segumu, kur tas nepieciešams pēc teritorijas planēšanas darbu pabeigšanas un atjaunojot būvdarbu gaitā bojāto esošo segumu.

Būvdarbi tiek veikti pārrobežu sadarbības projekta Nr.LV-RU-002 „Kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšana un veicināšana Latvijā un Krievijā” ietvaros.

Būvdarbus veic SIA “RERE MEISTARI”. Autoruzraudzību nodrošina SIA “Arhitektes Ināras Caunītes birojs”. Būvuzraudzību veic SIA “WARSS+”.

Cesvaines novada domes projektu vadītāja Iveta Raimo,
Uģa Fjodorova foto


Aprīlis 2021
Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Seko Cesvaines apvienībai
sociālajos tīklos