Aktualitātes

Pievienots: 19.12.2017

Latvijas Universitātes kora “Minjona” koncertā Cesvaines pils mūziķu telpas atjaunošanai ziedoti 133,40 eiro

Svētdienas 17. decembra pēcpusdienā Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar skaistu Ziemassvētku programmu labdarības koncerta ietvaros viesojās Latvijas Universitātes sieviešu koris „Minjona”.

Jau iepriekš, šā gada septembrī,  ar 85 mūziķu atbalstu tika iesākta labdarības koncertu akciju „Lai top”, ar mērķi  Latvijas arhitektūras pērles Cesvaines pils  atjaunošanai. Šajā klusajā pārdomu laikā, turpināsim iesākto, un ar savu labo domu un  atbalstu, kopīgi ļausim uzplaukt vēl vienam zaram sapņu kokā. Arī šajā koncertā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Cesvaines pils Mūziķu telpas restaurācijai.

Arī šajā koncertā ieeja bija par ziedojumiem, kuri tiks novirzīti Cesvaines pils mūziķu telpas restaurācijai. Šajā koncertā ziedojumos tika savākti 133,40 eiro

Latvijas Universitātes sieviešu koris „Minjona” tika izveidots 1975.gadā un nu jau daudzu gadu garumā dāvā muzikālu baudījumu, iekšējo harmoniju un gandarījumu gan kora dalībniecēm, gan tā klausītājiem un atbalstītājiem. Kora mākslinieciskais vadītājs, kopš 1990. gada ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors Romāns Vanags. Pašlaik koris ik nedēļu kopā pulcē vairāk kā 30 vokālās mūzikas mīļotājas no visiem Latvijas nostūriem. Ar savu skaisto skanējumu koris ir kļuvis par vienu no labākajiem amatieru koriem Latvijā, guvis panākumus starptautiskos kormūzikas pasākumos, kā arī saņēmis augstu atzinību no pasaulē ievērojamiem koru mākslas profesionāļiem. 2017. gadā notikušajā Rīgas koru skatē, koris „Minjona” ir ieguvis labākā Rīgas sieviešu kora vērtējumu un tika atzīts par trešo labāko kori Latvijā. Kora kormeistares ir Evija Vanaga un Daira Jansone. Koncertmeistare Ilze Dzērve. Kora prezidente Žanete Andžāne.

Koris „Minjona” pastāvīgi sniedz savu ieguldījumu Latvijas kormūzikas dzīves bagātināšanā un koru kultūras popularizēšanā. Minjona regulāri piedalās Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētkos un Baltijas studentu dziesmu svētkos.

Kora darbības laikā ir izdoti četri mūzikas kompaktdiski – „Salve Regina” un „Arvien vēl sirds”, „O Salutais Hostia” un „Svētvakarā.

Kora repertuārs aptver ļoti plašu kompozīciju klāstu, bet šajā  koncertā izskanēja 20 .  un 21. gs. koru mūzikas pērles -  S. Rahmaņinova „Eņģelis”, Benjamina Brittena,  Irvinga Berlina, Edvarda Elgara, Cesara Franka kompozīcijas un Jēkaba Graubiņa „Svētvakarā”.

Daigas Matrozes informācija,

Cesvaines ev. lut. baznīcas ērģelniece,
foto no kora arhīva


Jūlijs 2018
Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Seko Cesvaines apvienībai
sociālajos tīklos