Aktualitātes

Pievienots: 16.12.2019

Cesvaines eglīte iemirdzējusies!

Piektdien, 13. decembrī, pie Cesvaines novada domes administrācijas ēkas spoži iemirdzējās greznotā Ziemassvētku eglīte.

Cesvainē šogad Ziemassvētku eglīte iedegta īsi pirms trešās adventes. Arī šogad pie novada domes tika uzburta svētku noskaņa ar vakara kulmināciju – egles iedegšanu. Lai arī laikapstākļi ar sniegu mūs šogad nelutina, pikoties tas netraucēja - vakara vadītāji Zaķis un Rūķis nāca ne vien ar rotaļām, dziesmām un spēlēm, bet arī sagatavotām sniega pikām. Šajā izklaidē iesaistījās ne vien bērni, bet arī pieauguši - visu sejas rotāja priecīgs smaids.

Bet kas gan svētki būtu bez piparkūkām Ziemassvētku vecīša un spoži mirdzošas eglītes! Visas šīs trīs lietas bija! Lai sasildītos ne pārāk mīlīgajā un drēgnajā laikā, sanākušie tika aicināti uz tēju un piparkūkām, bet spožā eglīte iemirdzējās līdz ar mūsdienīgā Ziemassvētku vecīša ierašanos. Tā kā sniega sega neklāj zemi, Salatētis ieradās ar mūsdienīgu motorizēto transporta līdzekli, izrotātu Ziemassvētku noskaņās. Jautrība, dziesmas un dejas turpinājās, jo Ziemassvētku vecītis aicināja ikvienu dziedāt līdzi zināmākajām Ziemassvētku dziesmām.

Arī šogad eglīte ir nākusi no meža, kas atrodas Cesvaines novadā, jo mazā blakus augošā eglīte vel nav izaugusi. Eglīte rotāta ar lielākiem un mazākiem sarkaniem bumbuļiem, kā arī baltām un sarkanām gaismas virtenēm. Eglīte ir aptuveni 5 metrus augsta - kā katru gadu, tā tiek uzstādīta pie Cesvaines novada domes ēkas. Ziemassvētku simbols Cesvainē jau vairākus gadus tiek rotāts ar gaismiņu virtenēm un rotājumiem, kas saglabājušies no iepriekšējiem gadiem, nedaudz papildinot un nomainot to klāstu. Šogad no jauna iegādātas baltās LED gaismiņu virtenes, kā arī baltās LED virtenes ar flash efektu. Daļa no eglītē redzamajās bumbām ir saglabājušās no iepriekšējā gada, bet mazākās ir iegādātas papildus. Kopumā eglītē ievietoto gaismas virteņu garums ir aptuveni 500 metri.

Priecīgus svētkus!

Linda Vanaga
autores foto

 

 

 

 

 

 


Decembris 2019
Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Seko Cesvaines apvienībai
sociālajos tīklos