Aktualitātes

Pievienots: 30.10.2019

Cesvainē viesojies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, oficiāli atklāta pārbūvētā Pils iela

Lai arī jau kādu laiku ikdienā pārvietojamies pa skaistu, pārbūvētu, līdzenu Pils ielu, svinīga ielas atklāšana notika šā gada 17.oktobrī, piedaloties būvniekiem, autoriem, būvuzraugam, Cesvaines novada domes pārstāvjiem un vadībai, kā arī īpašs viesis Latvijas Republikas satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ministram šī bija reģionālā darba vizīte, kuras laikā tika pārrunāti vairāki nozīmīgi jautājumi satiksmes jomā.

Vizītes sākumā Cesvainē ministrs piedalījās pārbūvētās Pils ielas atklāšanā, pārgriežot atklāšanas lentu. Pils iela ir pilsētas centrālā iela, un tā ir svarīga ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī tūrismam, kas ir viena no nozīmīgākajām jomām novadā. Pēc atklāšanas norisinājās tikšanās un sarunas ar Cesvaines novada domes vadību.

Jau pirms vizītes satiksmes ministram T.Linkaitam tika iesniegti svarīgākie jautājumi, uz kuriem atbildes ir nozīmīgas ne vien Cesvaines novada, bet arī apkārtnes iedzīvotājiem. Kā viens no galvenajiem jautājumiem tika uzsvērts valsts reģionālā autoceļa Gulbene – Pļaviņas (P37) posma pie Cesvaines turpmākie atjaunošanas darbi, to virzība un termiņi. Redzams, ka ceļa segums ir nolietots, ļoti nelīdzens, daļēji virzienā no Gulbenes (Gulbenes novada teritorijā) ceļa segums un klātne ir atjaunota, taču līdz ar to darbi neturpinājās. Uz mirkli pavīdēja ideja, ka nākamais posms, kuru rekonstruēs, būs no Pļaviņu puses, taču arī šie darbi īsti neuzsākās. Šobrīd nav redzams, ka plānots turpināt atjaunot šo reģionālo autoceļu. Cesvaines novadā būtu svarīgi sakārtot Pils ielas pieslēguma vietu autoceļam P37, jo nereti novērojama bīstamu situāciju veidošanās un pat ceļu satiksmes negadījumi. Ministrs, komentējot šo situāciju, nevarēja solīt ļoti drīzu rekonstrukcijas darbu norisi, taču minēja iespēju izvirzīt šo autoceļu rekonstrukciju kā prioritāti, iekļaujot to plānos un paredzot finansējumu 2021. un 2022. gadā.

Sarunas laikā ministrs tika informēts par zemākas nozīmes ceļu uzturēšanas un to segumu stiprināšanas jautājumiem vairākos ceļa posmos, tai skaitā valsts reģionālos autoceļus Cesvaine – Velēna (P38), Liede – Cesvaine (V840), Cesvaine – Aizkuja (V863), lai novērstu ceļa klātnes bojāšanu un izbraukāšanu īpaši rudeņos un pavasaros. T.Linkaits atzina, ka ceļu stāvokli ir nepieciešams uzlabot, tas tiek uzturēts iespēju robežās.

Ministrs atzīmēja arī sabiedriskā transporta jautājumu nozīmi, uzsverot, ka aktuāls ir dzelzceļa satiksmes jautājums reģionos līdztekus lielajiem dzelzceļa projektiem valstī. T.Linkaits uzskata dzelzceļu par nozīmīgu transporta un kravu pārvadāšanas veidu. Ministrs solīja nesamazināt reisu skaitu, gluži pretēji, saglabāt dzelzceļa kustību, atjaunot to un pat organizēt līdz Gulbenei.

Ministrs Tālis Linkaits Cesvainē apmeklēja un aplūkoja arī citus objektus – pirms gada pārbūvēto Brīvības ielu, kas ved uz vienu no novada nozīmīgajiem uzņēmumiem. Ministrs izteica vēlmi īsumā iepazīties arī ar Cesvaines vidusskolu, kā arī tika aplūkota pils.

Linda Vanaga,
Viļņa Špata un ministrijas foto


Decembris 2020
Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Seko Cesvaines apvienībai
sociālajos tīklos