Aktualitātes

Pievienots: 18.03.2019

Nemēslosim mežā! Pieķerti atkritumu izgāzēji mežā

Ik gadu pēc garās ziemas pavasaris līdz ar sniega nokušanu parāda ainu, kas ziemas laikā bijusi maskēta zem baltās sniega segas. Visapkārt redzami nomestie izsmēķi, izmestie atkritumu, suņu ekskrementi un citas drazas. Taču šodien, 18.martā, mežmalā pie ceļa, kas ved gar Ķinderu kapsētu virzienā uz Kraukļiem, pavērās īpaši drūma aina - uz mežu atvesti glīti sapakoti atkritumu maisi, kas turpat izmesti un atstāti. Taisnības labad gan jāmin, ka atkritumi nebija vienkārši izmesti vai izgāzti vienuviet, bet aptuveni 100 metru garā posmā gar ceļu glīti novietoti pa maisam vai diviem, atspiežot tos pie kokiem. 

Šodien atkritumus no meža aizvāca labiekārtošanas nodaļas darbinieki, piekrāmējot pilnu kravas automašīnas piekabi. Pēc maisu satura redzams, ka atkritumi ir krāti ilgstoši, līdz beidzot izlemts no tiem atbrīvoties. Varētu šķist, ka šī situācija paliks neatrisināta, taču meža piemēslotāji ir atstājuši savu "vizītkarti" - atkritumos ir redzami izmesti dokumenti (piemēram, patēriņa kredīta līgums), kuros skaidri un gaiši salasāmi atkritumu īpašnieka vārds un uzvārds, kā arī mēslotāju dzīvesvieta. Jāmin, ka šai adresē ir noslēgts līgums par atkritumu izvešanu, taču kopš līguma stāšanās spēkā ne reizi nav saņemts lūgums atkritumus aizvest. 

Šīs situācijas risināšanai, lai ļaunprātīgie meža piemēslotāji saņemtu sodu, ir iesaistīta valsts policija, kur iesniegts pašvaldības iesniegums ar lūgumu sodīt vainīgās personas. Atgādinām, ka ikvienam īpašniekam ir jābūt noslēgtam līgumam par atkritumu izvešanu, kā arī aicinām nemēslot mežā (un arī citviet) un neatstāt pēdas, savākt pēc sevis un saviem mājdzīvniekiem!

Linda Vanaga, 

Jāņa Āboliņa foto


Decembris 2018
Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Seko Cesvaines apvienībai
sociālajos tīklos